Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Εκδόσεις Θεομόρφου Νέες Εκδόσεις Εορτολόγιο 2016, Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου
en el fr
Εορτολόγιο 2016, Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Εκτύπωση

Εορτολόγιο 2016, Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου «Τον άγιο Παΐσιο τον γνώρισα το 1982, όταν ήμουν φοιτητής Νομικής. Ήταν ο άνθρωπος, που περίμενε ν’ ακούσει κάτι το πονεμένο, για να έχει καρδιακή προσευχή, κι ήταν πάντοτε εν αναμονή στο ακουστικό, για να αφουγκραστεί τον πόνο του σύγχρονου κόσμου. Ήταν ένας ασκητής για τον κόσμο. Του άνοιγες την καρδιά σου, και σου άνοιγε τον νου. Πραγματικά, δεν νομίζω να υπήρξε στις μέρες μας άλλος Γέροντας, που να είδε, να μίλησε με τόσο πολύ κόσμο.

Κι αυτός ο άνθρωπος, παρόλο που γεννήθηκε ασκητής, τελικά κατέληξε να είναι η μεγάλη μάνα όλων των πονεμένων ανθρώπων. ‘‘Φώς Χριστού έφαινε πάσι’’, διά του Γέροντος Παϊσίου». (Απόσπασμα από το κείμενο:  «Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Ο θαυμαστός προφήτης του Γένους μας» του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, Εορτολόγιο 2016.

Κυκλοφόρησε το νέο εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου 2016, μικρού σχήματος, το οποίο  περιέχει ένα επίκαιρο εκτενές κείμενο του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου με τίτλο, «Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Ο θαυμαστός προφήτης του Γένους μας», αναλυτικό εορτολόγιο εκάστου μηνός, κατάλογος των ελεύθερων ενοριών και ιερών μονών και των κατεχόμενων κοινοτήτων, διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με την τέλεση γάμων και μνημοσύνων, και πληροφορίες για τη Διοικητική, Πνευματική, Ποιμαντική, Κοινωνική και Πολιτιστική Διακονία της τοπικής Εκκλησίας.

Το νέο Εορτολόγιο διατίθεται από τα Βιβλιοπωλεία «Θεομόρφου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, τηλ. 22824811, ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

os