Νέα-Δραστηριότητες

ouranos2

Παναγία Φορβιώτισσα, τοιχ. 1105/6  Ιερά Μονή Παναγίας της Φορβιώτισσας (Ασίνου), Νικητάρι -Κύπρος

agiosmamas2.jpg

Αρχική Βιντεοθήκη Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος: «Όσο ζω και αναπνέω, προς την Κυρία Θεοτόκο τη μητέρα του Θεού και των ανθρώπων θα ψάλλω μαζί με τον Παπαδιαμάντη την ωδή «και προς την σην σκέπη ολοψύχως έδραμον…».
en el fr
Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος: «Όσο ζω και αναπνέω, προς την Κυρία Θεοτόκο τη μητέρα του Θεού και των ανθρώπων θα ψάλλω μαζί με τον Παπαδιαμάντη την ωδή «και προς την σην σκέπη ολοψύχως έδραμον…». Εκτύπωση

 

ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: RumOrthodox

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 τελέστηκε στον ιερό ναό του πολιούχου των Αθηνών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου Φωκά. 

Ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτου προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στους πιστούς που συνάχθηκαν εντός του ναού, αλλά και σε πολλούς άλλους χριστιανούς που τον  άκουσαν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε δεκάδες εκκλησιαστικά πρόσωπα που γνώρισε –απλούς ανθρώπους του λαού, ιερείς, μοναχούς, επισκόπους- που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δική του προσωπική πορεία, διακονία και μετάνοια εντός του σώματος της Εκκλησίας.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στο πρόσωπο της  Παναγίας και των αγίων, του Αγίου Γερασίμου, στους γονείς του και στους σύγχρονους γέροντες π. Ιάκωβο Τσαλίκη, π. Ευμένιο Σαριδάκη, π. Φιλόθεο Ζερβάκο, άγιο Πορφύριο, άγιο Παϊσιο κ.ά. που η παρουσία τους στη ζωή του ήταν καθοριστική.

Τέλος, αναφερόμενος στον λαό της Κεφαλληνίας είπε: «Ευχαριστώ εξαιρέτως από της ψυχής μου τα τρίσβαθα, με όλη μου την καρδιά αυτόν τον υπέροχο λαό, τον φιλόθεο, τον φιλότιμο, τον φιλόξενο τον απαιτητικό, τον ευγενή, τον έξυπνο, τον εις τα πέρατα της γης Κεφαλλονίτη ο οποίος μου εδώρισε ότι πολυτιμότερο έχει, την καρδιά του. Ευχηθείτε να προσφέρω κι εγώ ως ελάχιστο αντίδωρο την δική μου θυσιαστική προσφορά».

 

os